در دنیای حمل و نقل دریایی حمل بار فله با کشتی (Bulk Vessels) یکی از رایجترین روش های جابهجایی بار فله برای واردات دریایی کالا و صادرات میباشد. برای واردات دریایی کالا به روش فله، انواع کشتی های فله بر که دارای ظرفیت کافی و استانداردهای لازم برای بارگیری و تخلیه بار فله هستند، مورد استفاده قرار میگیرند.
عدم نیاز به بستهبندی و پلمپ، بارگیری، تخلیه سریعتر و هزینه حمل بهصرفهتر از مزایای این روش است. انواع دانههای خوراکی، مانند گندم و حبوبات و یا برخی مصالح ساختمانی، مانند سیمان، به این روش جابهجا میشوند.
حمل بار فله از طریق دریا به قدری در تجارت بین الملل و جهانی حائز اهمیت میباشد که امروزه سهم بازار کشتی های فله بر حدود 21 درصد از ناوگان تجاری جهانی را تشکیل میدهند و اندازه آن از حامل های مجهز به مینی فله تا کشتی های سنگ معدن ماموت است که قادر به حمل 400000 تن بار سنگین وزن هستند. کره جنوبی بزرگترین سازنده واحدهای باربری فله است. شرکت بین المللی حمل و نقل دریا تجارت تیام نیز با فعالیت موثر در این بازار، ارائه دهنده تمامی خدمات مربوط به حمل بار فله با کشتی میباشد.
نرخ اجاره کشتی فله بر با توجه به نوع بار فله، نوع کشتی باربری و مقصد متفاوت میباشد. اما به طور کلی نرخ کرایه کشتی های ارسال دریایی بار فله در بازار جهانی و توسط شاخص بالتیک مشخص میگردد.
برخی از اقلام و کالاها به دلیل اینکه به صورت کلی و حجمی در بازارها به خرید و فروش می رسند، نیازمند بسته بندی خاصی نیستند ولی در کانتینرهای خاص و با روشهای مختلفی بارگیری و جابجا می شوند. در این مطلب به دنبال تعریف انواع بار فله و روشهای واردات دریایی کالا به روش فله هستیم.
در واقع حمل بار فله از طریق دریا نوعی از حمل کالا است که در آن مواد در مخازن ویژه ای بسته به نوع بار حمل می شوند و این مخازن توسط وسایل نقلیه گوناگونی حمل می شوند.
کالاهای فله جامد یا خشک هر ماده ای است که می تواند در کارخانه، معدن، مزرعه یا محل اصلی منبع آن ارسال شود و عموماً شامل استفاده از جرثقیل، سیلو، حباب یا تسمه نقاله برای ذخیره سازی آنها می باشد. این نوع محموله بسیار متنوع است، به این دلیل که می تواند دانه هایی مانند سویا یا گندم، مواد معدنی مانند زغال سنگ یا بوکسیت، مواد شیمیایی مانند کود یا رزین و سایر عناصر مانند چوب یا نمک را شامل شود.
از حمل کننده های فله ای برای حمل و نقل این نوع کالاها از جمله حمل بار فله با کشتی استفاده می شود، شامل کشتی های بزرگ تجاری مخصوص حمل کالاهای فله جامد.
یکی از مهم ترین بارهای فله ای که نوع حمل آن اهمیت دارد، بار فله مایع است که به صورت خط لوله استخراج می شوند و برای حمل به مخازن مخصوصی نیاز دارند.
مواد شیمیایی و سوختی از جمله این بارها هستند که تامین ایمنی آن ها اهمیت زیادی دارند. و بارهای مایع نیز که خوراکی هستند به صورت بهداشتی حمل می شوند تا از فاسد شدن آن ها جلوگیری شود.
روش های مختلف برای حمل و نقل بارهای فله ای وجود دارند که با توجه به نوع بار و مقصد مورد نظر انتخاب می شوند. انتخاب روش حمل و نقل به المان های مورد نیاز صاحب کالا بستگی دارد. زمان و هزینه از فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب نوع حمل و نقل هستند.
در روش واردات کالا به صورت فله ای از طریق دریا، محصولات به وسیله کارتن، کیسه ها و پاکت ها جا به جا می شوند و کشتی هایی هم که حمل بار به صورت فله ای انجام می دهند خود به دو دسته تقسیم می شوند.
در کشتی های حمل بار فله خشک، انبار هایی وجود دارد که مخصوص حمل بار به صورت فله هستند که میتوان مناسب ترین محصولاتی که به وسیله این روش جا به جا می شوند را غلات نام برد. در کشتی های حمل بار فله مایع، نقش اصلی را تانکر ها اجرا می کنند که این تانکرها با توجه به نوع خود ممکن است حمل کننده سه نوع ماده باشند.
تانکر هایی که حمل گاز مایع کرده و عموما گاز ها LNG و گاز LPG را جا به جا می کنند.
تانکر هایی که به صورت نفت کش بوده و نفت خام یا فراورده های نفتی را جا به جا می کنند.
و در نهایت تانکر هایی که حمل کننده مواد شیمیایی هستند که از این نوع مواد شیمیایی می توان :
بار فله از طریق ریلی نیز حمل و نقل می شود. حمل بار فله در حمل ریلی به سه دسته تقسیم می گردد. واگن مسقف، لبه کوتاه و لبه بلند. روش بارگیری و تخلیه هر کدام متناسب با نوع بار متفاوت است. انتخاب مناسب ترین وسیله و روش برای بارگیری و تخلیه از اهمیت زیادی برخوردار است.
یکی از سریع روش ها برای انتقال کالا و بار در حجم بالا، راه هوایی است. هواپیماهای باری که با نام Cargo شناخته شده اند، برای حمل و نقل بار فله مورد استفاده قرار می گیرد ولی هزینه این روش حمل نسبت به دیگر موارد بالاتر است.
در صنعت کشتیرانی به کشتی هایی که مخصوص جابجایی انواع بار فله ای می باشد کشتی فله بر یا bulk carrier می گویند. در حال حاضر بیش از 80 درصد کشتی های فله بر در دنیا در منطقه آسیا تولید می شود و در سطح آب های جهان به بهره برداری می رسد. این کشتی ها توانایی حمل بارهای سنگین را دارا می باشد و مقدار زیادی بار فله ای را میان قاره های مختلف جابجا می کند.
کشتی های فله بر علاوه بر جثه بزرگ به دلیل نوع کاربری سختی های خود را هنگام بارگیری و تخلیه بار دارد. به طوری که می توان گفت در بنادر مختلف فرایند جابجایی بار در کشتی های فله بر ممکن است چندین روز به طول بیانجامد.
به همین دلیل بندر های مجهز برای پهلو گرفتن کشتی فله بر گزینه های مناسبی هستند. چرا که در این بندر ها به دلیل تجهیزات پیشرفته تخلیه و بارگیری، فرآیند حمل و نقل در زمان کمتری انجام می شود. کشتی های فله بر نیز انواع مختلفی دارد. از جمله:
این کشتی دارای موتور محرکه ای در قسمت عقب بدنه و انبارهای بزرگ مخصوص حمل کالای فله است. انبارها توخالی، یک طبقه و به شکل قیف مانند بوده و درب های آن ها بر روی عرشه قرار گرفته است.
این کشتی بیشترین تناژ حمل کالاهایی از قبیل سنگ آهن، زغال سنگ و غلات را در جهان دارد.
به کشتیهایی که برای حمل بار فله مایع ساخته شده، تانکر گویند و انواع این کشتی از لحاظ نوع باری که حمل میکند عبارتند از:
با توجه به گوناگونی محمولههایی که در روش های حمل و نقل دریایی با کشتی فلهبر قابل حمل هستند، این کشتیها با طراحیهای متنوعی تولید میشوند.
جهت دریافت استعلام قیمت حمل بار فله از طریق دریا می توانید فرم استعلام قیمت را تکمیل کرده تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند و یا با شماره 02191302468 تماس حاصل بفرمایید.
در ارسال بار فله می توان از حمل بار فله بصورت دریایی، حمل و نقل بار فله به صورت ریلی و حمل و نقل بار فله به صورت هوایی استفاده کرد.
در حمل دریایی بار فله میتوان بار فله خشک و بار فله مایع را نام برد.
نرخ اجاره کشتی فله بر با توجه به نوع بار فله، نوع کشتی باربری و مقصد متفاوت میباشد. اما به طور کلی نرخ کرایه کشتی های ارسال دریایی بار فله در بازار جهانی و توسط شاخص بالتیک مشخص میگردد.
© کلیه حقوق برای دریا تجارت تیام محفوظ است.
طراحی سایت توسط شرکت ساپرن
نظرات (0)
اولین نفری باشید که نظر میدهید!