به فرایند ارسال کالا از یک گمرک به گمرکی دیگر برای دسترسی به مسیری برای انتقال کالا ترانشیپ می گویند. در واقع میتوان گفت ترانشیپ یک روش حمل و نقل کالا است که در آن کالا تحت نظارت گمرکی از یک وسیله حمل و نقل ورودی به وسیله حمل و نقل خروجی انتقال می یابد.
برخی بازرگانان برای کاهش هزینه های حمل و نقل دریایی و همچنین وجود تحریم یا محدودیت ها در کشور، کالای خود را ابتدا به یک کشور دیگر منتقل می کنند و سپس با استفاده از روش ترانس شیپمنت بار خود را به کشور مقصد انتقال می دهند.
بنابراین حمل و نقل دریایی ترانشیپ برای واردات کالاهایی که به صورت مستقیم امکان ورود به مقصد ایران را ندارند مورد استفاده تجار، صاحبین کالا و بازرگانان قرار می گیرد. می توان گفت ترانشیپ به روان شدن انجام امور ترخیص کالا، جلوگیری از قاچاق کالا و کاهش هزینه ها در حوزه صادرات و واردات کالا تاثیر زیادی دارد.
طی قراردادی، شرکت هایی که دارای کشتی ساحلی (Feeder) هستند کانتینرها را از بندر مبدا به بنادر مقصد منتقل میکنند.
در ترانشیپ کشتی حامل کانتینر های بارگیری شده از بندر مبدا، در بندر پهلوگیری میکنند.
سپس توسط ماشین آلات مخصوص کانتینرها به کشتی های Feeder که عموما اندازه کوچکتری دارند انتقال مییابند.
ترانشیپمنت سبب کاهش مخارج لازم برای خطوط کشتیرانی میشود.
در حمل و نقل محموله های اروپایی به ایران، به دلیل وجود تحریم ها از ترانشیپ استفاده میشود.
Tranship مناسب کالاهایی میباشد که صاحب کالا به هر دلیلی قادر نیستند مقصد اصلی خود را در بارنامه ثبت کنند.
ترانشیپ دو نوع مختلف دارد :
ترانشیپ داخلی، تفاوت قابل توجهی با ترانشیپ بین المللی ندارد. اگر می خواهید از ترانشیپ برای حمل و نقل کالای خود در مقاصد مختلف کشوری استفاده کنید، باید تاییدیه آن را از طرف دولت دریافت کنید.
به عبارت دیگر، لازم است در سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران اقدام به ساخت اکانت کاربری کنید و به ترتیب مراحل زیر را انجام دهید :
ترانشیپ بین المللی بسیاری در مناطق گمرگی انجام میشود. بنابراین از بررسیها و عوارض گمرکی جلوگیری به عمل میآید، در غیر این صورت سبب تاخیر حمل و نقل کارامد میشود. این روش حمل و نقل به طور معمول کاملا قانونی و به صورت بخشی از تجارت روزمره جهانی انجام میشود، اما میتواند مانند ورود غیرقانونی، قاچاق یا کالاهای بازار خاکستر مورد استفاده قرار بگیرد. این روش ترانزیت معمولا برای صرفهجویی در هزینه حمل و نقل انجام میشود، اما زمان رسیدن به مقصد را افزایش میدهد.
بعد از انجام این مراحل، متقاضی باید منتظر تایید نهایی اعلام وصول پروانه در گمرک میانی باشد. زمانی که این تاییدیه ابلاغ شد، دو حالت پیش می آید. ابتدا اگر قرار باشد ارسال بار به مقصدهای جداگانه ای انجام گردد، قبض بار باید تفکیک و قبض جدید دریافت شود.
در این مرحله، متقاضی باید وارد منوی دریافت سریال ترانشیپ شده و اطلاعاتی از قبیل شماره قبض انبار ، گمرک میانی ، گمرک مقصد و موارد مشابه را وارد کند. البته لازم به ذکر است که دیگر نیازی به وارد کردن مجدد اطلاعات اظهارنامه ( اظهارنامه گمرکی ) نیست. در نهایت، برای هر مقصد مختلف، یک شماره سریال جدید ایجاد می شود که در وضعیت کوتاژ قرار دارد.
حالت دوم برای زمانی است که قرار باشد تنها تغییر حامل یا وسیله حمل و نقل انجام شود. این مرتبه دیگر نیازی به تفکیک قبض بارها نخواهد بود و فرد متقاضی می تواند از طریق منوی دریافت سریال ترانشیپ، شماره قبض گمرک میانی و مقصد را وارد کند و شماره سریال جدید را که در وضعیت کوتاژ قرار دارد، دریافت کند.
واژگان “ترانزیت” و “ترانشیپ” اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند و تعاریف قانونی آنها میتوانند با توجه به هدف و در بین حوزههای قضایی متفاوت باشند. بنیاد بین المللی فعالیتهای گمرکی – کنوانسیون بین المللی سازمان جهانی گمرک در سال 1974 در مورد سادهسازی و هماهنگی فرآیندهای گمرکی (کنوانسیون کیوتو تجدید نظر شده) – ترانزیت را به عنوان “فرآیند گمرکی که طی آن کالا تحت کنترل گمرک از یک گمرک به اداره دیگر حمل میشود” و ترانشیپ را به عنوان “فرآیند گمرکی که طی آن کالا تحت کنترل گمرکی از وسیله حمل و نقل وارداتی به وسیله حمل و نقل صادرکننده در منطقه یک اداره گمرک که دفتر واردات و صادرات است، منتقل میشود” تعریف میکند.
در اصطلاح عامیانه ترانزیت، حمل و نقل کالا از طریق قلمرو است که کالا در وسیله اصلی حمل و نقل باقی میماند (به عنوان مثال کشتی، قطار یا هواپیما)، و ترانشیپ، حمل کالا از طریق قلمرویی است که کالا در آنجا از یک وسیله حمل و نقل تخلیه و در وسیله حمل و نقل دیگر بارگیری میشود.
محموله هایی که از طریق این دو روش حمل میشوند، به منظور تسهیل تجارت، معمولا تحت مقررات نظارتی و گزارشدهی کمتری قرار دارند؛ زیرا آنها در معرض خطرات مالیاتی، ایمنی و امنیتی محدود برای کشوری که از آن عبور میکنند هستند. با این حال، برای جلوگیری از قاچاق و ایجاد کنترلهای گمرگی سختگیرانهتر (به عنوان مثال کنترل صادرات)، بسیاری از اختیارات قانونی ایجاب میکند که برای دسته بندی محمولهها بر حسب ترانشیپ یا ترانزیت، مقصد یا گیرنده آنها هنگام ورود به قلمرو، باید همان مقصد یا گیرنده هنگام خروج از قلمرو باشد.
مطمئنا در صورتی که شما به حوزه ترخیص کالا و امور گمرکی تسلط کافی داشته باشید و بدانید ترانشیپ کالا چیست به راحتی می توانید مسائل مربوط به ترخیص کالا، حمل و نقل و یا مشکلات مربوط به آن را حل کنید.
به هر حال برگشت کالا و یا مشکلاتی که بر سر راه ترخیص آن وجود دارد ممکن است هم به کالاها خسارت وارد کند و هم ضررهای مالی زیادی را برای افراد و بازرگانان به بار آورد. بنابراین بهتر است تشریفات ترخیص کالا و همچنین امور گمرکی توسط بهترین شرکت ها ترخیص کالا که دارای اعتبار و مجوزهای لازم هستند انجام شود.
ارسال کالاهای چند مقصدی مهمترین کارکرد روش حمل و نقل دریایی ترانشیپمنت می باشد. ممکن است کالا ها برای چندین مقصد مختلف که در فاصله نزدیک به هم هستند ارسال شود. در این صورت اگر حجم بار زیاد باشد آن را به وسیله یک وسیله نقلیه مانند کشتی، تریلی یا قطار به گمرکی که در نزدیک شهرهای مقصد قرار دارد ارسال می کنند. در گمرک بارها تفکیک می شود. در نهایت هر بار به مقصد گمرک شهر مورد نظر منتقل می گردد.
در واقع در این روش، همه کالاها به مقصد گمرک میانی که در نزدیک شهر های دیگر قرار دارد بارگیری میشود؛ و در آنجا به تفکیک و به سایر شهرها ارسال می گردد.
به عبارتی دیگر کشور میانی یا کشور واسط بار را تحویل میگیرد و از آنجا با تفکیک یا تغییر وسیله نقلیه حمل و نقل، محموله را به کشورهای مقصد ارسال می کند. در گمرک میانی بعد از تخلیه و تفکیک بار، قبض انبار نیز به صورت جدا همراه با شماره سریال و کوتاژ اخذ میشود. در نهایت هر محموله توسط یک وسیله نقلیه مستقل به سمت مقصد بارگیری می گردد.
یکی دیگر از مزایای استفاده از فرایند حمل و نقل ترانشیپ کالا تغییر حامل می باشد. در برخی فرایندهای صادرات و واردات کالا لازم است که وسیله نقلیه در مراحل مختلف حمل و نقل تغییر کند. مثلاً محموله از قطار به ماشین یا تریلی و برعکس تغییر یابد. این عملیات نیز در گمرک میانی به راحتی قابل انجام است و لازم نیست که اظهارنامه مجدد اخذ شود.
نکته مهم این جاست که Transshipment زمان بیشتری میبرد! Transshipment معمولاً برای صرفهجویی در هزینههای حمل و نقل استفاده میشود، اما منجر به افزایش زمان حمل و نقل میشود. احتمال آسیب دیدن یا از دستدادن کانتینر و محموله نیز به دلیل بارگیری و تخلیه کانتینر در مرکز حمل و نقل بیشتر است.
تجار و بازرگانان حساسیت بالایی نسبت به محمولههای صادراتی و وارداتی خود دارند. خوشبختانه امروزه امکان ردیابی و پیگیری محمولههای ارسالشده توسط شرکتهای حمل و نقل از جمله شرکت کشتیرانی تجارت دریایی آرتا (T.D.A) وجود دارد. درواقع بهترین راه برای پیگیری محمولهها، ردیابی آنلاین آنها در طول مسیر است. شما میتوانید از طریق سایت شرکتهای حمل بار یا از طریق تماس تلفنی با بخش پشتیبانی بهصورت لحظهای از روند ارسال بارهای خود تا مقصد آگاه شوید.
جهت دریافت استعلام قیمت حمل و نقل دریایی می توانید فرم استعلام قیمت را تکمیل کرده تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند و یا با شماره 02191302468 تماس حاصل بفرمایید.
© کلیه حقوق برای تجارت دریایی آرتا (T.D.A) محفوظ است.
طراحی سایت توسط شرکت ساپرن
نظرات (0)
اولین نفری باشید که نظر میدهید!