چرا حمل و نقل دریایی از دبی به یکی از فعالیت های مورد علاقه تجار و بازرگانان ایرانی تبدیل شده است؟ از جمله مهمترین دلایل آن میتواند عدم نیاز به پرداخت حق گمرکی و هزینه های پایین حمل بار از امارات به روش های مختلف از جمله حمل بار دریایی باشد. در واقع واردات و حمل بار از دبی توانسته شرایط مناسبی را جهت واردات دریایی کالا به وجود آورد. البته توجه داشته باشید که واردات و حمل و نقل بین المللی از امارات نیز قوانین و شرایط خاص خود را دارد که بدون دانش و تجربه کافی امکان پذیر نخواهد بود. کارشناسان شرکت دریا تجارت تیام همراه شما هستند تا بدون هیچ مشکلی، محموله وارداتی خود را در سریع ترین زمان ممکن دریافت کنید.
از سال های گذشته تا کنون، کشور امارات متحده عربی خصوصاً شهر دبی، به عنوان یکی از اصلیترین گزینههای بازرگانان ایرانی در زمینهی ترانزیت، واردات و ترخیص و بطور کلی حمل کالا به ایران بوده و یا بعضاً بعنوان مبدأ واردات و یا مقصد صادرات کالاها به ایران بوده است. نزدیکی مسافت، حضور نمایندگی اکثریت شرکتهای بینالمللی، سرعت در انجام پروسههای گمرکی، قدرت انتخاب فوق العاده بالا، تعرفه های پایین گمرکی و ... همه و همه دلایلی هستند که تجار ایرانی را به سمت ایجاد پایگاهی برای واردات دریایی بار به ایران در این کشور سوق می دهد.
یکی از شیوههای مرسوم برای واردات بار از دبی، انتقال بار با کشتی است. در این روش حمل بار با استفاده از کانتینرهای کشتی به صورت فلهای و جزیی صورت میگیرد که اصطلاحا به آنها حمل و نقل FCL و حمل و نقل LCL گفته میشود.
کالاهایی که کمتر از یک کانتینر باشد، خردهبار یا همان LCL هستند. بنابراین، اگر روش دریایی را برای حمل بار وارداتی از دبی انتخاب میکنید باید دقیقا بدانید که میزان بار سفارشی شما چقدر است.
در یک کانتینر معمولا 1000 کیلوگرم بار جای میگیرد و از اصطلاح CBM استفاده میشود. مثلا اگر بار شما 1000 کیلوگرم باشد کانتینر باید به اندازه یک متر مکعب CBM جای خالی داشته باشد. جالب است بدانید که هزینه ارسال خردهبار از دبی به ایران گرانتر است.
یکی از بنادر اصلی که محمولههای سفارشی واردکنندگان از دبی به آنجا ارسال میشود، بندر گناوه است. از مزایای انتقال بار از دبی به ایران از طریق دریا، میتوان مقرون به صرفه بودن هزینه جابهجایی اشاره کرد. همچنین برای حمل بارهای حجیم بسیار توصیه میشود. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که بسیاری از کالاهای سفارشی بزرگ و سنگین همانند ماشینآلات و دستگاهها با هواپیما امکانپذیر نیست و امکان حمل و جابهجایی چنین کالاهایی با کشتی وجود دارد.
روش حمل بار دریایی از زمانهای قدیم مرسوم بوده و برای تجارت بینالمللی و حمل بار از هر گوشه جهان مهم تلقی میشد. از نظر جعرافیایی ایران با دبی مرز آبی دارد و به همین دلیل هم بهترین شیوه حمل و نقل از دبی به شمار میرود. این شیوه حمل بار آسیب کمتری به محیط زیست وارد میکند. به همین خاطر هم بسیاری از سازمانها و شرکتهای بازرگانی بزرگ برای واردات کالای خود از دبی به ایران، شیوه حمل دریایی را انتخاب میکنند.
از دیگر مزایای حمل و نقل بار از (dubai) به صورت دریایی و با کشتی امنیتی است که این روش دارد. بیشتر کشتیهای حمل بار به گونهای طراحی شدهاند که میتوانند بارهای مهم و حتی خطرناک را هم به راحتی جابهجا کنند.
انواع روشهای حمل دریایی از دبی عبارتند از:
در این روش پس از بارگیری کالا، کالا از دبی بدون نیاز به تغییر کشتی و یا تغییر کانتینر تا بنادر ایران به صورت مستقیم حمل میشود. در این روش حمل، مدت زمان حمل کمتر از سایر روشهای حمل دریایی مانند حمل غیرمستقیم است.
در روش حمل بار دریایی کراس استاف کانتینرهای حمل بار که حاوی محموله هستند از یک کشتی به کشتی دیگر انتقال مییابند. این روش حمل و نقل برای کشورهایی است که امکان ارسال بار به صورت مستقیم به ایران را ندارند. در این نوع حمل دریایی غیرمستقیم بندر واسطه، بندر جبل علی خواهد بود.
در روش حمل بار دریایی ترانشیپ حمل و نقل عموما با جابهجایی کشتی همراه است و عمل تخلیه و بارگیری مجدد کالا انجام می شود.
در روش حمل بار دریایی چارترینگ حمل برای کالاهایی که فاقد بسته بوده و به صورت واردات دریایی کالا به روش فله و یا حجیم حمل میشوند، استفاده میگردد. کالاهایی مانند: شکر، گندم، میلگرد و… که به این نوع کالاها Bulk Dry گفته میشود.
اگر میخواهید وارد کننده بار از دبی به ایران باشید، بهترین ترم خرید و فروش و قرار دادی برای شما ترم FOB است. چرا که با انجام این روش علاوه بر ریسک کمتر، هزینه کمتری هم در پایان برای شما به وجود می آید.
طبق این نوع قرارداد خرید و فروش، تمام هزینه های بارگیری و نقل و انتقال تا کشتی بر عهده فروشنده خواهد بود. به این معنی که فروشنده باید موارد زیر را متعهد شود :
لازم به ذکر است که ترم خرید و فروش FOB طبق قوانین اینکوترمز تهیه و تنظیم می شود.
از مهم ترین مزایا برای ایرانیان در ترخیص و واردات کالا از دبی کاهش هزینه های حمل و نقل می باشد. زیرا که دبی در همسایگی ایران واقع است، و محبوبیتی که بازار دبی برای تجار ایرانی به دلیل همین موقعیت که دارد، موجب شده که با سرعت زیاد و با صرف کردن هزینه کمتر محموله کالای خود را به ایران وارد کنند.
همچنین گمرکات کشور امارات از دیگر عواملی هستند که تجار را برای تجارت با دبی ترغیب و تشویق می کنند. زیرا که تجار ایرانی در گمرکات این کشور برای ترخیص کالا هزینه ای نمی پردازند. همین موضوع سبب شده که قیمت خرید کالا با قیمت خرید آن از کشور مبدا یکی باشد. از طرفی تجار ایرانی می توانند کالای مورد نظر را از کشور امارات وارد و با قیمتی که در کشور سازنده ارائه شده بفروشند.
برای واردات کالا از دبی به کشور باید برخی پرداخت های گمرکی در داخل ایران انجام شود، و پنج درصد از ارزش کل محصول وارداتی حق گمرک است. بنابراین شرکت های ایرانی می توانند واردات کالا را مطابق قوانین کشور امارات انجام دهند و از پرداخت حقوق گمرکی نیز معاف گردند.
واردات دریایی کالا از دبی چنانچه تجربه و تخصص مورد نظر را در این زمینه داشته باشید، می تواند سودها و مزایای زیادی را به همراه داشته باشد.
هنگامی که قصد واردات بار از دبی می کنید، باید تمام مشخصات کالا از فروشنده اماراتی بگیرید و به همراه قیمت مورد نظر در اظهارنامه گمرکی ثبت نمایید. البته قیمت ثبت شده در اظهارنامه قیمت تمام شده کالا نیست. بلکه قیمت تمام شده کالا بعد از محاسبه حقوق گمرکی، هزینه حمل و نقل کالا و بیمه تعیین می شود.
در صورتی که کالای مورد نظر نیاز به اخذ مجوز صادرات داشته باشد، صاحب کالا باید مجوز و استاندارد آن را مطابق قوانین ایران اخذ نماید.
منظور آنکه صاحب کالا باید کالایی را وارد کشور کند، که طبق قوانین ایران ممنون نباشد. زیرا فاکتورهایی مانند میزان تقاضا، شرایط بازار و زمان فروش و غیره در نوع کالای وارداتی از دبی تاثیر می گذارد.
زمان حمل دریایی کالا از دبی بسته به اینکه به کدام یک از بندرها (امام، بندرعباس، خرمشهر و…) در ایران منتقل میشود، متفاوت است. شرایط آب و هوایی و اتفاقات سیاسی روز از جمله عواملی هستند که بر این زمان تاثیرگذارند. بهطور کلی در نظر داشته باشید که حمل دریایی کالا از دبی به ایران بهطور میانگین حدود 30 الی 45 روز طول میکشد.
هزینهای که برای حمل بار از دبی باید پرداخت کنید، شامل موارد زیر است:
هزینه شرکت حملو نقلی
هزینه های دموراژ
فاکتور BAF
هزینه VGM
اضافه بار بالابر سنگین
هزینه تمیز کردن ظروف
هزینه امنیت حامل
اضافه هزینه فصل پیک
هزینه بستهبندی
هزینه بیمه
هزینه گمرک
مالیات بار
هزینه حمل بار دریایی از دبی بدون شک بسته به نوع بار و حجم و وزن آن در هر محموله متفاوت است.
طبق بخشنامهی جدید، تمام شرکتهای حمل بار دریایی در دبی باید تعرفهی هزینهی کانتینرها را به اداره کشتیرانی دبی (Dubai Maritime Authority) اعلام کنند. این قانون از 1 می 2023 اجرایی شده است و به اداره کشتیرانی دبی این امکان را میدهد که اطلاعات جامع و دقیقی دربارهی هزینهی کانتینرهای دریایی و فعالیتهای مربوطه داشته باشد.
تمام شرکتهای ارائهدهندهی خدمات حملو نقل دریایی باید نرخ تعرفهی خود را از طریق پرتال Dubai Trade به ادارهی کشتیرانی اعلام کنند. همچنین باید فهرستی از هزینهی کنونی کانتینرهای خود را در عرض 30 روز پس از صدور این بخشنامه به ادارهی کشتیرانی دبی ارائه دهند. شرکتهای جدید نیز باید این فهرست را در عرض 30 روز پس از دریافت مجوز ارائه دهند.
از 1 می 2023، تمام شرکتهای حملو نقل دریایی از افزایش تعرفهی کنونی هر کانتینر به هر صورت منع میشوند. آنها تنها درصورتی حق افزایش تعرفه را دارند که این افزایش تعرفه مربوط به افزایش هزینههای دولتی، اداری یا بندری باشد و شامل مبلغی برای سود خودشان نشود. منع افزایش قیمت تا اطلاع ثانوی پابرجا خواهد بود.
تمامی شرکتهایی که در هر بندری در دبی فعالیت اعم از ورود، خروج یا عبور داشته باشند مشمول این قانون خواهند شد. این قانون شامل تمام شرکتهای میشود که از ادارات مربوطه در دبی شامل سازمان اقتصاد و گردشگری، یا مناطق آزاد مانند DIFC مجوز ارائهی خدمات حملونقل دریایی دریافت کرده باشند.
برای برآورد هزینه حمل دریایی کالا از دبی به ایران باید تاثیر عوامل زیر را مدنظر قرار دهید:
نوع قراردادی که شما با فروشنده منعقد میکنید، میزان هزینه حمل کالایتان را مشخص میکند. همانطور که پیش تر به آن اشاره کردین بهترین نوع قرارداد جهت ارسال بار از دبی از طریق دریا، قرارداد FOB می باشد.
هزینه تخلیه و بارگیری کشتی در بندر دبی و ایران عاملی مهم برای تعیین هزینه حمل دریایی به حساب میآید و به آن در اصطلاح THC میگویند.
برای هزینه حمل دریایی بار از دبی به ایران باید به زمان ارسال بار توجه کرد. در برخی زمانها مانند کریسمس این هزینه افزایش مییابد.
برای استعلام هزینه حمل بار از دبی، میتوانید از طریق صفحه استعلام قیمت فرم مربوطه را تکمیل نمایید تا قیمت ارسال بار از دبی به ایران و سایر کشورها را دریافت نمایید. همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
واردات از دبی به ایران به صورت دریایی حدود 30 الی ۴۵ روز زمان میبرد.
بله، شرکت دریا تجارت ایمان این امکان را دارد که بارها را به صورت خرده بار (LCL) نیز ارسال نماید.
© کلیه حقوق برای دریا تجارت تیام محفوظ است.
طراحی سایت توسط شرکت ساپرن
نظرات (0)
اولین نفری باشید که نظر میدهید!