حمل بار از چین و ایران معمولاً از طریق هوایی و حمل و نقل دریایی انجام میشود. بنادر اصلی حمل بار بین دو کشور، شانگهای و نینگبو از طرف چین است. که در مقابل بنادر بوشهر، خرمشهر، بندرعباس و جزیره کیش در ایران پذیرای کالای چینی هستند.
بر کسی پوشیده نیست که امروزه تنوع بالای محصولات و هزینههای پایین تولید، چین را به یکی از بزرگترین صادرکنندگان کالا در جهان تبدیل کرده است. این کشور به عنوان بزرگترین مراکز تجاری جهان و شرکای اقتصادی ایران، سهم زیادی در اقتصاد و واردات دریایی کالا به ایران دارد که طیف وسیعی از کالاها را شامل میشود.
به طور کلی کالاهای وارداتی از چین به دو دسته کالاهای صنعتی و مصرفی تقسیم میشوند: کالاهای صنعتی مانند مواد اولیه، ماشین آلات، کالاهای خطرناک، مواد شیمیایی و کالاهای مصرفی مانند کاغذ و لوازم التحریر، پوشاک، لوازم الکترونیکی، تلفن همراه و….
می توان گفت حمل و نقل دریایی از چین به کشور ایران جزو یکی از راه های بسیار عالی برای این کار است زیرا هزینه حمل دریایی از چین به ایران قیمتی بسیار مناسب دارد. به همین دلیل بسیاری از وارد کنندگان تمایل دارند که از راه دریا و از طریق کشتی اجناس خود را به داخل کشور ایران وارد کنند. می توان گفت این روش مانند حمل و نقل هوایی از سرعت بالایی برخوردار نمی باشد، اما به دلیل مقرون به صرفه بودن و مطمئن بودن جزو یک روش بسیار پرطرفدار در بین افراد می باشد. اگر شما این روش را انتخاب کرده و اجناس خود را از طریق دریا و کشتی وارد کشور میکنند.
یکی از مهمترین دلایل رایج بودن روش حمل و نقل دریایی از چین به ایران هزینه بسیار پایین آن است. آن هم در برابر حمل هوایی از چین به ایران که هزینه های سرسام آوری دارد. هر چند ارسال بار هوایی در مدت زمان کمتری انجام میشود اما خیلی ها ترجیح می دهند به دلیل هزینههای کمتر و امنیت بیشتر از روش ارسال دریایی از چین به ایران استفاده کنند.
بنابراین می توان گفت حمل بار دریایی از چین به ایران یک روش اقتصادی و مقرون به صرفه برای انتقال بار و صادرات کالاهای مختلف است. علاوه بر این، امکان ارسال بار بیشتر، با روش حمل و نقل دریایی میسر است.
برای حمل بار از چین به صورت هوایی محدودیتهای زیادی وجود دارد و امکان ارسال بار های سنگین وجود ندارد. اما در حال حاضر کشتی های عظیم و غول پیکری هستند که قابلیت جابجایی و ارسال بار از چین به ایران را تا چند صد تن دارا می باشد. به همین دلایل بخش زیادی از صادرات کشور چین از طریق حمل و نقل دریایی به ایران انجام می شود.
فرمت خرید کالا و یا اینکوترمز خرید کالا یکی از مهمترین های این موارد است به شکلی که تا 25% امکان افزایش و یا کاهش هزینه حمل شما را در پی خواهد داشت. در ادامه به برسی اجمالی اینکوترمز حمل و نقل دریایی خواهیم پرداخت.
فرمت خرید exw که همانا بیانگر خرید محصول بهصورت مستقیم از درب کارخانه است، به این معناست که فروشنده محصول، کالای خود را از محل تولید محصول، به مشتری خود تحویل میدهد. استفاده از این روش زمانی مفید است که فروشنده نمیتواند اسناد صادراتی را به نام خود صادر کند.
در روزگار تحریم نیز برخی از فروشندگان کالای خود را به دلیل ترس از تحریم با این فرمت خرید به ایران میفروشند. شرکتهایی ارسال بار از چین به ایران سعی میکنند که با بهترین روش و بهترین هزینه، محصولات موردنظر را برای خریدار حمل کنند. حتی ممکن است بعد از صدور اسناد صادراتی فرمت کالا را از exw به fob تغییر دهند.
رایجترین روشی که برای حمل کالا از چین به ایران و سایر کشورها استفاده میشود، FOB است که دارای سود بسیار بالایی برای طرفین تجاری خواهد بود. دلیل این امر آن است که فروشنده اگر با این فرمت کالای خود را عرضه کند، در واقع از جایزه صادراتی برخوردار خواهد شد. بهعبارتدیگر قیمتی که برای حمل به خریدار اعلام میشود، با کسر هزینههای مالیاتی همراه است.
نکته مثبت در این فرمت خرید آن است که فروشنده کالا را در بندر به مشتری تسلیم میکند و این یعنی تمامی هزینههای مربوط به کانتینرهای حملکننده تا بندر، بارگیری و… برعهده فروشنده محصول خواهد بود. صدور اسناد صادراتی نیز توسط فروشنده انجام میشود و خریدار فقط ملزم به پرداخت هزینه حمل جنس از چین تا ایران خواهد بود.
در فرمت خرید کالا بهصورت FCA فروشنده ملزم میشود که کالای خود را در محل کارش یا هر مکان دیگری که درباره آن توافق شده، به خریدار تحویل دهد. این اصطلاح ربطی به روش حمل کالا ندارد و در روشهای حمل و نقل دریایی گروپاژ یا چندوجهی نیز مورداستفاده قرار میگیرد. توافقی که بین طرفین تجاری صورتگرفته بهخوبی محل تحویل کالا را روشن میکند تا ریسک حمل کالا در قسمتی از کار، برعهده خود خریدار باشد.
اگر در متن توافق محل تحویل کالا همان محل کار فروشنده باشد، باید نشانی آن محل بهدرستی ذکر شود تا بهعنوان محل تحویل محصولات در نظر گرفته شود. درصورتیکه محل دیگری برای تحویل محصولات ذکر شود باید به طور کامل در متن توافق تعیین گردد.
در این حالت، هزینه حمل بار از کارخانه محل تولید شما تا بندر مقصد در ایران، هزینه بیمه و هزینه حمل و نقل دریایی را شامل میشود. هزینههای مربوط به بارگیری، رزرو کانتینر، بارگیری کانتینر بر روی کشتی، انجام امور گمرکی مبدأ و هزینه ترخیص کالا در ایران بر عهده شما خواهد بود.
روش های حمل بار دریایی به سه صورت انجام می شود.
در این روش بار مستقیما از مبدا بارگیری شده و در مقصد تحویل داده می شود و سریعترین روش حمل بار دریایی است.
در این روش بار باید در چند بندر واسطه ای تخلیه و دوباره بارگیری انجام شود تا به مقصد برسد.
در این روش که هم راحت و مقرون به صرفه است؛ تمامی کسانی که بارهایشان مقصد مشترکی دارد به صورت گروهی بارهایشان را در یک کشتی قرار دهند و در مقصد تحویل بگیرند.
قصد ارسال کالاهایی با وزن و حجم بالا را دارید؟ سرویس حمل بار دریایی از چین به صورت فول کانتینر که توسط شرکت حمل و نقل بین المللی دریا تجارت تیام ارائه میگردد، برای اوقاتی به کار برده میشود که قصد ارسال محموله هایی با حجم زیاد را دارید. علاوه بر این، اگر محموله شما نیاز به بسته بندی خاصی داشته باشد، بهترین روش برای ارسال آن، حمل دریایی از چین به ایران به صورت فول کانتینر خواهد بود. در حمل دریایی فول کانتینر، یک کانتینر را شما به طور کامل اجاره میکنید تا تنها در اختیار شما و برای حمل محموله وارداتی شما قرار بگیرد. در حقیقت، یک کانتینر را به صورت دربست در اختیار دارید و به همین دلیل است که به عنوان حمل فول کانتینر شناخته میشود. گاهی اوقات، انتخاب این روش کمک زیادی هم به کاهش هزینه حمل دریایی میکند.
هزینه حمل دریایی از چین به صورت فول کانتینر نسبت به حمل بار فله ای بیشتر خواهد بود؛ اما معمولا این هزینه به قدری نیست که قابل جبران نباشد. اگر حمل و نقل دریایی از چین به ایران را به صورت فول کانتینر انجام دهید، به دنبال آن محموله شما با امنیت تضمینی به بنادر ایران خواهد رسید. البته تحت هر شرایطی، انتخاب روش مناسب به خود شما بستگی دارد و ما این آمادگی را داریم تا بهترین راهنمایی ها را در اختیار شما قرار دهیم.
حمل دریایی به صورت خرده بار تفاوت چندانی در شیوه حمل و نقل با حمل فول کانتینر ندارد، اما تفاوت در این است که شما از کانتینر به صورت گروهی با سایر کالاهای صاحبین بار استفاده میکنید. همانطور که از اسم حمل خرده بار میتوانید حدس بزنید، به بارهایی گفته میشود که از حداقل وسیله حمل کننده کمتر باشند. در این روش، چون حجم و سایز بارها کم است، باید با بقیه بارها در انبار جمع شوند تا یکجا و باهم به سوی مقصد ارسال شوند. هزینه حمل دریایی به صورت خرده بار در مقایسه با حمل فول کانتینر بسیار کمتر میباشد.
از دیگر روش های حمل دریایی از چین به ایران می توان به حمل فله اشاره کرد. در روش حمل بار فله ای، بار های شما دیگر نیازی به استفاده از کانتینر نداشته و معمولا بر روی عرشه کشتی بارگیری میشوند. این روش بسیار مقرون بصرفه بوده البته برای کالاهای هزار تنی، بطور مثال اگر بار شما از 20 یا 40 هزار تن باشد حتما بایستی از این روش حمل و نقل دریایی استفاده نمایید. البته در نظر داشته باشید که کشتی های که برای حمل بار فله از چین به ایران مورد استفاده قرار میگیرند کشتی های 40 هزار تنی بوده. زیرا کشتیرا های 20 یا 10 هزار تنی و یاحتی 2000 تنی در این مسیر وجود ندارد، و این کشتی ها اکثرا برای حمل و نقل دریایی از دبی و یا کشور های حاشیه خلیج همیشه فارس ایران موجود می باشند.
برای استعلام این نوع بارهای فله حتما در نظر داشته باشید که اطلاعات بسیاری نیاز است تا کارشناسان شرکت دریا تجارت تیام بتوانند به شما قیمت ها را به تن به شما اعلام کنند که از مهمترین آنها می توان به مدت زمان بارگیری در مبدا و مدت زمان بارگیری در مقصد اشاره کرد. همینطور باید از طرف فروشنده و گیرنده دقیق به شرکت کشتیرانی اطلاع دهید که چه تجهیزاتی برای بارگیری و تخلیه بار چه در مبدا و چه در مقصد مورد نیاز است.
این هزینه شامل حمل بار از محل تولید در چین (مانند شانگهای، پکن، گوانجو و غیره) به بندر بارگیری است.
این هزینه مربوط به بارگیری کالا درون کانتینر است و میتواند شامل هزینه بستهبندی، بارگیری دستی یا استفاده از تجهیزات بارگیری مکانیکی باشد. همچنین هزینه تخلیه و بارگیری کانتینر بر کشتی نیز در این هزینه وجود دارد.
برای حمل و نقل بار دریایی، نیاز است که یک کانتینر را رزرو کنید. این هزینه شامل هزینه رزرو کانتینر برای بار شما میشود.
این هزینه شامل هزینه حمل بار از بندر مبدأ در چین به بندر مقصد در ایران است. هزینه حمل و نقل دریایی معمولاً بر اساس حجم بار، وزن بار، مسافت و نوع کانتینر (اگر استفاده میشود) تعیین میشود.
شامل هزینههای مرتبط با انجام فرآیند گمرکی در بندر مبدأ و مقصد است. این هزینه ممکن است شامل هزینه واردات، صادرات، ترخیص کالا و مالیاتها باشد.
پس از رسیدن بار به بندر مقصد در ایران (مانند بندر بندرعباس، بندر امام خمینی و غیره)، هزینه حمل بار از بندر به مقصد نهایی شما در ایران نیز وجود خواهد داشت.
هزینههای حمل و نقل دریایی از چین به ایران بسته به اینکوترمز میتواند متفاوت باشد. لطفاً اینکوترمز مورد استفاده در قرارداد تجاری خود را مشخص کرده و همچنین بندر مبدأ (مانند شانگهای، پکن، گوانجو و غیره) و بندر مقصد در ایران (مانند بندر بندرعباس، بندر امام خمینی و غیره) را بیان کنید. با داشتن این اطلاعات، شرکت حمل و نقل دریا تجارت تیام قادر خواهد بود برآوردی دقیق از هزینههای حمل بار دریایی از چین به ایران براساس شرایط قرارداد تجاری شما ارائه دهد.
شما با استفاده از یک سری روش ها می توانید هزینه حمل بار از چین به ایران از طریق دریا را کاهش دهید. حال با ما همراه باشید تا به بررسی این روش ها بپردازیم.
به این منظور می توان از سرویسهای حمل کانتینری از چین به ایران، حمل خرده بار و همچنین حمل محمولات بصورت بالک (فله) که از توسط خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (IRISL)، کشتیرانی چین (COSCO)، کشتیرانی کره جنوبی (HMM)، کشتیرانی تایوان (Ever Green)، کشتیرانی هنگ کنگ (OOCL) و … از بنادر ذیل به سمت بندر عباس (گمرک شهید رجایی) در حال سرویس دهی میباشند استفاده نمود.
هزینه حمل کانتینر از چین به ایران به میزان بار شما و نوع کانتینری که اجاره می کنید بستگی دارد.
در حمل دریایی بارها در کانتنیرهای 20 یا 40 فوت قرار می گیرند و اگر کمتر از این مقدار باشد خرده بار محسوب می شوند.
در ادامه با کانتینرهای 20 فوت و 40 فوت آشنا می شویم و همچنین جهت اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله انواع کانتینرهای حمل و نقل دریایی را نیز مطالعه بفرمایید.
کانتینر 20 فوت ساده: دارای ابعاد 6 متر طول، 2.34 عرض و 2.37 ارتفاع می باشد و حداکثر 30cbm (30 متر مکعب) بار با وزن 20 تن در آن جای می گیرد.
کانتینر 20 فوت heavy duty: این کانتینر ها خصوصیات کانتینر 20 فوت ساده را دارند اما با این تفاوت که گنجایش 25 تن بار را دارد البته قیمت آن کمی بالاتر است.
کانتینر 40 فوت معمولی: دارای 12 متر طول، 2.34 متر عرض و 2.37 متر ارتفاع است و حجم 60cbm بار با وزن 25 تن را می توان در آن بارگیری کرد.
کانتینر 40 فوت های کیوب: این کانتینر طول و عرض مشابه با کانتینر ساده دارد اما ارتفاع آن 20 سانتی متر بیشتر است که برای محموله های حجیم مناسب هستند.
بعد از تهیه تمامی مدارک و انتقال کالاها از انبار شرکت تامین کننده به بندر مبدا، باید کالاها بر روی کشتی بارگیری شوند.
مستقر شدن بار روی کشتی و جایگذاری کالاهای حجیم تنها به وسیله کانتینرها صورت میگیرد، شما برای انتخاب کانتینر باید ببینید که چه نوع کالایی را با چه میزان حجمی و با چه میزان کلاس خطری میخواهید بر روی کشتی مستقر کنید. نحوه انتخاب شما بر هزینه حمل دریایی از چین بسیار موثر خواهد بود.
بیایید کمی جزئیتر به این مسئله بپردازیم. احتمالا اکنون این سوال در ذهنتان شکل گرفته است که چطور حجم کالاهایم را اندازه بگیرم؟ چه میزان حجمی خرده بار محسوب میشود؟ برای این منظور به بررسی حجم کانتینرها میپردازیم.
در کل سه نوع متفاوت کانتینر وجود دارد:
در جدول زیر اندازه و حجم کانتینرها را میتوانید مشاهده کنید و با توجه به اندازه و نوع بار، برای انتخاب کانتینر تصمیمگیری کنید.
کانتینر 20 فوت (DV 20) |
کانتینر 40 فوت (DV 40) |
کانتینر 40 فوت های کیوب (DV 40 High Cube) |
طول: 5/89 متر | طول: 12/03 متر | طول: 12/03 متر |
عرض: 2/35 متر | عرض: 2/35 متر | عرض: 2/35 متر |
ارتفاع: 2/39 متر | ارتفاع: 2/39 متر | ارتفاع: 2/69 متر |
وزن قابل بارگیری: 22,000 کیلوگرم | وزن قابل بارگیری: 25,000 کیلوگرم | وزن قابل بارگیری: 26,500 کیلوگرم |
حجم قابل بارگیری: 26 مترمکعب | حجم قابل بارگیری: 56 مترمکعب | حجم قابل بارگیری: 65 مترمکعب |
طبقهبندی بالا بر اساس حجم بوده و هر کدام از کانتینرهای بالا انواع مختلفی مانند یخچالی، روباز و … را شامل میشوند که قیمتهای هرکدام نیز متفاوت است.
در واردات دریایی کالا به ایران برای واردات کالا از چین و ترخیص کالا از گمرک به مدارک مختلفی نیاز دارید. به جز مدارک کلی که همه واردکنندگان جهت ترخیص کالا باید ارائه کنند، برخی کالاها مانند دارو به مجوز خاص دیگری نیز نیاز دارند. برای بارهای تجاری، مدارک مورد نیاز جهت ارسال بار از چین به ایران عبارتند از:
همچنین شما علاوه بر مدارک ذکر شده، در حمل و نقل دریایی جهت حمل ,و نقل بار از چین به ایران به مدارکی جهت ترخیص در گمرک ایران نیز نیاز دارید:
برای استعلام هزینه حمل بار از چین، میتوانید از طریق صفحه استعلام قیمت فرم مربوطه را تکمیل نمایید تا قیمت ارسال بار از چین به ایران و سایر کشورها را دریافت نمایید. همکاران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت و یا با شماره 02191302468 تماس حاصل فرمایید.
هزینه کم، ایمنی بالا و تنوع شرکت ها که به نوعی ایجاد کننده رقابت در آنها هست باعث مطلوب بودن حمل و نقل دریایی از چین می شود.
هزینه حمل بار از چین به ایران را نمی توان با یک عدد ثابت بیان کرد. فاصله مبدأ تا مقصد، روش حمل بار، نوع محموله، نرخ دلار و بهای سوخت از عوامل مؤثر روی هزینه جابه جایی بار هستند.
به جز محدودیت های خودآگاه مانند سرعت پایین، امکان وجود شرایط جوی ناپایدار و نیاز به حمل و نقل زمینی، محدودیت دیگری ندارد.
حمل بار از چین به صورت بار FCL (بار کامل کانتینر) و یا LCL (کمتر از بار کانتینر) و حمل بار فله ای انجام میگردد.
© کلیه حقوق برای دریا تجارت تیام محفوظ است.
طراحی سایت توسط شرکت ساپرن
نظرات (0)
اولین نفری باشید که نظر میدهید!